Chabo bags

Over de Chabo tassen

Hoe worden de tassen gemaakt?

Al het leer dat voor de Chabo Bags gebruikt wordt is plantaardig gelooid in Indonesië en onderscheidt zich nog echt door de manier van handwerk waardoor er unieke tassen gemaakt worden.

De transformatie van huiden is een proces dat langzaam gebeurt in houten vaten, met respect voor het milieu. Het kleuren van de huiden is gebaseerd op het gebruik van natuurlijke Tanines. De kleuren die door plantaardig looien worden geproduceert zijn rijke en warme tinten die er natuurlijk uitzien. Daarnaast blijft de huid van het leer zichtbaar.

De meest voorkomende tannines worden verkregen uit verschillende boomsoorten.

Plantaardige looien is milieuvriendelijk,
Doordat er voor de Chabo Bags natuurlijke tannine wordt gebruikt, zijn de tassen uniek en worden ze alleen maar mooier in gebruik. De kleuren die plantaardige looien produceert zijn rijke en warme tinten die er volledig natuurlijk uitzien!

Garantie weetjes en hoe je je Chabo tas mooi houdt!

Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van je Chabo Bag!!
Hier nog enkele garantie weetjes over Chabo en hoe je je tas kunt verzorgen zodat je lang en veel plezier van je Chabo zult hebben.

*Iedere Chabo tas is van rundleer en wordt met de hand geproduceerd in Indonesië, het leer voor de tassen wordt op natuurlijke wijze gelooid, op die manier wordt het materiaal gevoelig voor krassen. Dit maakt je Chabo tas uniek en levendig.

*Alle Chabo tassen worden ecologisch gekleurd wat inhoudt dat dit op een milieuvriendelijke manier gebeurt, vlekjes en kleine veegjes in het leer zijn een onderdeel van dit proces en hoort bij het soort leer en de manier van kleuring.

*Het leer heeft een open structuur en de olie op het leer is met de hand ingewassen waardoor de tassen soms kleur af kunnen geven.

*Chabo tassen met huid: Haren zijn zeer onderhevig aan slijtage, in de loop van de tijd zullen haren uitvallen en kunnen er kale plekken ontstaan door slijtage.

*Je Chabo tas zal in de loop van de tijd soepel worden en meer gaan leven, wil je je tas zolang mogelijk houden zoals hij bij aanschaf is dan kun je hem inspuiten en verzorgen met een naturel leerspray beschermer, deze zijn te koop bij de schoenmaker. Het is wel van belang dit regelmatig te herhalen,
zeker 1x per maand. Zo wordt het leer water- en vuilafstotend.

*Mocht je vlekken uit de tas willen verwijderen doe dit dan niet met agressieve schoonmaakmiddelen en schurende doekjes maar gebruik het liefste water en een droge doek. Aan de lucht laten drogen is het beste.

*Op iedere Chabo tas geldt een garantie van 1 jaar. Bovenstaande klachten vallen echter niet onder de garantie. Iedere andere klacht nemen wij serieus en zullen we in behandeling nemen, mail svp naar info@simpl.nl of kom naar de winkel, mocht er iets niet naar tevredenheid zijn aan je Chabo Bag!

We wensen je heel veel plezier met je Chabo tas, Chabo staat voor vriend en we hopen dat je je tas overal met je mee naartoe neemt!

Chabo_Official_Payoff_Black