X works

‘Xworks Oer-Hollands’
Xworks is bekend van de tassen die in Sprang-Capelle in Brabant worden ontworpen en met de hand gemaakt. Het is een oer-Hollands product met een ambachtelijke kwaliteit voor de vrouw die zich bijzonder mag voelen. We breiden ons steeds meer uit met originele lifestyleproducten en een eigen instore winkel mag dan ook niet ontbreken!

in 2003 startte Edwin Hendriks het bedrijf Xworks, destijds gespecialiseerd in het vervaardigen van leren riemen. De riemen worden hier nog steeds gemaakt, maar de laatste jaren timmeren we met zowel het bedrijf als het merk aan de weg met stoere, vrouwelijke lederen tassen. Een eigen stijl die steeds meer vrouwen aanspreekt door de kernwaarden: oer-Hollands, authentiek, handgemaakt, kwaliteit en uitstraling.
Sinds vier jaar zijn we veel meer aan het merk gaan bouwen, het product staat, maar aan de naam en bekendheid van Xworks blijven we werken. We hebben een sterk verhaal!
In de afgelopen crisisjaren bleven wij hier in Nederland produceren, terwijl alle andere fabrikanten/leveranciers naar het Verre Oosten zijn gegaan. Veel mensen geloven het niet dat we alles hier maken, de ambacht uit Nederland lijkt verdwenen. Dat willen we aanpakken, we zijn er trots op en we willen het graag vertellen.

Herkenbare Hollands molen.
Een paar jaar geleden zijn we begonnen om het kruis uit ons Xworks-logo als de wieken van een Hollandse molen te presenteren. Het hangt aan alle artikelen. Dat is een schot in de roos, het is heel herkenbaar. Als consumenten of winkeliers ons willen vinden op internet, zoeken ze niet meer in eerste instantie naar tassen, maar naar Xworks. We steken er erg veel energie in om vindbaar te zijn en herkenbaarheid te kweken. Voor de retailer doen we dat door aanwezig te zijn op verschillende lerderwaren, vak- en ook lifestyle beurzen. Xworks is altijd al gedistribueerd via met name modezaken en de laatste jaren zijn daar gelukkig ook de lederwarenzaken bij gekomen. Dat heeft de groei een boost gegeven, we hebben nu rond de 250 verkooppunten in Nederland.
Alles staat en valt bij het product, omdat we in Nederland produceren en goede Nederlandse lederkwaliteiten gebruiken, Xworks bevindt zich wat betreft het prijsniveau in het midden- tot hoge segment. Ons retourenpercentage is ongeveer één procent, we krijgen zelden iets terug dat niet helemaal perfect is. Wij denken dat ons product met dat kwaliteitsniveau en honderd procent ‘made in Holland’ echt uniek is.
Klantenservice staat bij ons heel hoog aangeschreven, we hebben een medewerker die zich er dagelijks mee bezighoudt. Niet alleen voor de consument maar ook vooral richting de retail. Wij denken dat dit onze kracht is.

Ambachtelijk product.
Onze exclusieve tassen kenmerken zich door stoere details; de naden zijn aan de buitenkant gestikt, ze zijn uitgevoerd in Nederlands nerfleer in A-kwaliteit en dat wordt steeds mooier in gebruik. Door de kleine oneffenheden in het leer is de look heel authentiek en ook daarom gebruiken we geen felle kleuren maar natuurtinten. Voor de accessoires zoals ritsen en beslag wordt alleen oud zilver gebruikt, geen nikkel of goudkleurig metaal. De stijl is niet gelikt maar stijlvol en stoer. We noemen het ‘perfectly imperfect’. Dat is onze handtekening – met het molentje voor herkenbaarheid. Elk product is uniek, eigentijds, handgemaakt en oer-Hollands!